Wat is hypnose?

Hypnose of ook wel trance genoemd, geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te laten en in contact te komen met je onbewuste. Dat klinkt misschien enger dan het is, maar je doet dit al dagelijks.

 

"Je doet het al"

 

Je bent vast wel eens met je fiets of auto langs een bekend route gereden en terwijl je voor het verkeerslicht staat denk je, 'huh, ben ik hier al?' Je hebt geen bewuste herinnering aan de route die je gereden hebt, maar toch ben je veilig aangekomen bij het verkeerslicht. Je onbewuste zorgde dat je veilig aankwam terwijl je bewuste brein aan het dagdromen was. Ook elke avond, vlak voor je in slaap valt, kom je automatisch in een verminderd bewustzijn, een trance staat. Het kan zijn dat je nog een geluid hoort of iemand iets tegen je zegt, maar heel bewust neem je het niet meer waar en dan val je in slaap.

Iedereen kan dus ook in hypnose, want iedereen doet dit voor het in slaap vallen. Je maakt weliswaar gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, 

 

"maar je blijft gewoon controle houden over je eigen doen en laten"

 

Je bent altijd veilig. Je zult bijvoorbeeld nooit ongewild vertellen wat je pincode is. Problemen die ontstaan zijn in je onbewuste kun je met hypnotherapie oplossen.

 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ramona Loves. Ik ben getrouwd en moeder van 2 jongens (13 en 11 jaar). Wij wonen samen met onze 2 honden, 2 katten en 5 kippen. Eind 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart omdat alles in mijn lijf schreeuwde dat ik verandering mogelijk wil maken bij jongeren en hun ouders.

 

"Ik gun een ieder zelfliefde, veiligheid en vertrouwen"

 

In de kern wil ieder kind zich gehoord, gezien, veilig en geliefd voelen. Zonder deze basisvoorwaarden is er weinig, of zelfs géén ontwikkeling mogelijk! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar voor ieder mens

Hechtingstherapie

Ik werk ontzettend veel met (jonge) moeders. Wanneer een moeder een traumatische of moeilijke zwangerschap en/of bevalling heeft meegemaakt zou ik daar ook heel graag aan werken middels hechtingstherapie. Sommige gebeurtenissen kunnen hechtingsverstorend werken in de band met je kindje. Je merkt dit dan ook terug in het gedrag van je kind. Overigens, hechtingverstorende gebeurtenissen hoeven niet groot te zijn. Zo kan bijvoorbeeld o.a. een verhuizing, stress om een verbouwing, ruzie met je schoonmoeder en een wisseling van baan al zorgen voor een verstoring in de hechting met jouw kindje.

 

"Ik wou dat iemand mij had gewezen op hypnotherapie in mijn kraamtijd, dat had me heel veel nare gevoelens en ellende kunnen besparen"

 

Kinderen spiegelen hun ouders. Heel vaak is het kind niet de eigenaar van het probleem, maar 1 van beide ouders. Wanneer je als ouder, onbedoeld, niet beschikbaar bent voor je kind zal hij/zij het punt van jouw ontwikkeling spiegelen. Kinderen voelen hun ouders haarfijn aan en hebben last van jouw thema's of belemmeringen. Kinderen hebben hun ouders nodig, beschikbaar, liefdevol en met zin in het leven staand.

Regressietherapie

Een van de technieken die ik gebruik tijdens hypnose heet regressie. Met regressie ga je terug naar het verleden. Het betekent dan ook letterlijk: teruggang tot vroeger stadium.

 

"Je gaat in regressie dus letterlijk terug in de tijd. Terug naar het ontstaan van je probleem"

 

Terug naar het moment dat jouw probleem, pijn of gedrag is ontstaan. Door deze te herbeleven leer je waar en hoe jouw overtuigingen zijn ontstaan. Ook leer je waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt die je misschien eigenlijk heel anders had willen doen. Een deel van ons is vaak letterlijk blijven steken in die specifieke situatie en het is alsof dat deel in ons stil is gaan staan. Wanneer je in contact komt met deze situatie en de persoon die jij op dat moment was, kun je alles weer in beweging zetten.

 

Je kunt bewust onderscheid maken tussen toen en nu en daardoor ook bewust nieuwe oplossingen en nieuw gedrag kiezen. Wanneer je in trance bent, kun je makkelijker teruggaan in je verleden om onopgeloste zaken alsnog op te lossen. Dit kunnen problemen uit je jeugd zijn, maar ook traumaverwerking, iets herinneren wat je vergeten was, of geboortetrauma's oplossen.

 

Met behulp van regressie kan je wat doen aan je problemen, om je leven weer in balans te brengen, de basis voor groei te leggen en voor eens en altijd af te rekenen met hetgeen waar jij tegenaan loopt in je leven.

Resetten

We gaan er vanuit dat klachten voortkomen uit gebeurtenissen in ons leven, die nog niet zijn verwerkt en met ons meedragen op onbewust niveau. Wanneer we op zoek gaan naar dieper liggende overtuigingen, angsten en gedragspatronen die het probleem veroorzaken en versterken, gebruiken we de hulp van ons onbewuste. In ons onbewuste vindt 95% van onze handelingen plaats. Je zou het kunnen zien als een enorme opslag voor kennis, ervaringen en herinneringen die in ons leven zijn verzameld.

 

"Jouw probleem snel en eenvoudig aanpakken met behulp van je onbewuste!"

 

Door veranderingen in het onbewuste aan te brengen, worden de klachten of problemen minder of zelfs opgelost. Deze methode is erg eenvoudig en werkt snel. Jouw onbewuste weet het namelijk al precies en zal al het werk voor jou doen. Deze methode is uitermate geschikt bij angsten, allergieën, verslavingen, pijn, stress, een laag zelfbeeld, trauma, relatieproblemen etc.

Werkwijze

Nadat ik een tijdje praktijkhouder ben geweest, merkte ik dat ik het grootste deel van mijn klanten online zag. Klanten ervaren dit als prettig, omdat ze geen reiskosten en reistijd hebben en vanuit hun eigen veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontspannen. Ik heb daarom besloten om vanaf eind 2023 alleen nog maar online sessies aan te bieden.

 

"Een traject bestaat uit 3 afspraken" 

 

 

Indien er grote behoefte ligt om fysiek af te spreken (met name bij kinderen), kunnen hier afspraken over worden gemaakt.

 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als je meer wilt weten, ik sta graag voor je klaar!

Veelgestelde Vragen

"Kan ik wel in hypnose?"

Jazeker, iedereen kan in hypnose. 

Je bent vast wel eens met je fiets of auto langs een bekend route gereden en terwijl je voor het verkeerslicht staat denk je, 'huh, ben ik hier al?' Je hebt geen bewuste herinnering aan de route die je gereden hebt, maar toch ben je veilig aangekomen bij het verkeerslicht. Je onbewuste zorgde dat je veilig aankwam terwijl je bewuste brein aan het dagdromen was. Ook elke avond, vlak voor je in slaap valt, kom je automatisch in een verminderd bewustzijn, een trance staat. Het kan zijn dat je nog een geluid hoort of iemand iets tegen je zegt, maar heel bewust neem je het niet meer waar en dan val je in slaap. Iedereen kan dus ook in hypnose, want iedereen doet dit voor het in slaap vallen.

 

"Is hypnose gevaarlijk?"

Nee hypnose is niet gevaarlijk. Jij bent en blijft in controle en je kunt altijd uit hypnose komen.

 

"Hoe lang duurt een sessie?"

Een hypnose sessie duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur. Dit is natuurlijk ook persoonsgebonden en afhankelijk van de hulpvraag.

 

"Uit hoeveel afspraken bestaat een traject?"

Wanneer je een traject boekt, krijg je 3 sessies. We plannen 3 afspraken in en we houden tussen de sessie door persoonlijk contact indien daar behoefte ligt. Voor meer informatie en voorwaarden neem contact op.

 

"Werkt online therapie net zo goed als live in de praktijk?"

Ja, dat maakt geen verschil. Het voordeel van online is dat je lekker in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. Sommige klanten kunnen zich dan nog beter ontspannen. Maar voor sommige klanten is het een fijne bijkomstigheid om er even 'uit' te zijn, of hebben in hun privé situatie geen ruimte waar ze ontspannen en ongestoord kunnen gaan zitten en dan kunnen we samen kijken naar de best passende oplossing.