Verandering mogelijk na 3 sessies!

Wat is hypnose?

Hypnose of ook wel trance genoemd, geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te laten en in contact te komen met je onbewuste. Dat klinkt misschien enger dan het is, maar je doet het vaker dan je waarschijnlijk dan je denkt. Je bent vast wel eens met je fiets of auto langs een bekend route gereden en terwijl je voor het verkeerslicht staat denk je, 'huh, ben ik hier al?' Je hebt geen bewuste herinnering aan de route die je gereden hebt, maar toch ben je veilig aangekomen bij het verkeerslicht. Je onbewuste zorgde dat je veilig aankwam terwijl je bewuste brein aan het dagdromen was. Ook elke avond, vlak voor je in slaap valt, kom je automatisch in een verminderd bewustzijn, een trance staat. Het kan zijn dat je nog een geluid hoort of iemand iets tegen je zegt, maar heel bewust neem je het niet meer waar en dan val je in slaap.

 

Iedereen kan dus ook in hypnose, want iedereen doet dit voor het in slaap vallen. Je maakt weliswaar gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, maar je blijft gewoon controle houden over je eigen doen en laten. Je bent altijd veilig. Je zult nooit ongewild vertellen wat je pincode is bijvoorbeeld. Problemen die ontstaan zijn in je onbewuste kun je met hypnotherapie oplossen.

Wie ben ik?

Lieve lezers,

 

Wat gezellig dat jullie op mijn website terecht zijn gekomen. Hieronder hoop ik een klein beetje een indruk te geven van wie ik ben.

 

Ik ben getrouwd en moeder van 2 jongens (13 en 11 jaar). Wij wonen samen met onze 2 honden, 2 katten en 3 kippen. Sinds eind 2021 ben ik als zelfstandige kindercoach en daarna ook als hypnotherapeut gestart in mijn praktijk in Emmen.

Na mijn opleiding sociaal pedagogisch werk heb ik voornamelijk in het onderwijs gewerkt, zowel in het basis- als in het speciaal onderwijs. Van 2008 tot 2023 heb ik in het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) met leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar gewerkt. In mijn werk in het speciaal onderwijs merkte ik dat het houden van coach gesprekken met de leerlingen mij enorm aansprak. Doordat ik daar zoveel voldoening uit haal én door mijn persoonlijke ervaringen als moeder, besloot ik mij in 2020 om te scholen tot kindercoach en heb ik de opleiding kinderhypnose gevolgd waarmee ik kinderen/jongeren en hun ouders op een snelle en transformerende manier van een belemmerende overtuiging af kan helpen. Mijn passie is om mensen, en dan met name kinderen en jongeren, vooruit te helpen en daarbij heb ik vaak ook de ouders nodig. Ik werk daarom zowel met kinderen als met ouders. Ik ben erg blij dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken!

Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van (faal)angst. Ik help jou dan ook graag van jouw angst af! Natuurlijk kun je bij mij ook terecht voor andere belemmerende overtuigingen, zoals onzekerheid, je niet goed genoeg voelen en het gevoel hebben er niet bij te horen, enzovoort.

Wanneer je als moeder een traumatische of moeilijke zwangerschap en/of bevalling hebt meegemaakt zou ik daar ook heel graag aan werken middels hechtingstherapie. Sommige gebeurtenissen kunnen hechtingsverstorend werken in de band met je kindje. Je merkt dit dan ook terug in het gedrag van je kind. Wil je daar meer over lezen, kijk dan bij mijn blogs waarin ik de hechtingstherapie uitgebreider uitleg.

Nadat ik een tijdje praktijkhouder ben geweest, merkte ik dat ik het grootste deel van mijn klanten online zag. Klanten ervaren dit als prettig, omdat ze geen reiskosten en reistijd hebben en vanuit hun eigen veilige en vertrouwde omgeving werken. Ik heb daarom besloten om vanaf eind 2023 alleen nog maar online sessies aan te bieden. Indien er grote behoefte ligt om fysiek af te spreken (met name bij kinderen), kunnen hier afspraken over worden gemaakt.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als je meer wilt weten, ik sta graag voor je klaar!

 

 

Liefs,

Ramona

Workshops

Bij Rode Jaspis Coaching kun je ook besloten workshops boeken. Voor deze workshops werken we vaak samen met With A Mission Hypnose. 

 

Met een gezellig clubje werken aan je zelfbeeld? Een avondje voor jezelf met vrienden, familie of collega's? Het is mogelijk! De workshopruimte is in Emmen, maar in overleg ook mogelijk op locatie. 

Maximaal 6 personen mogelijk

 

Reacties van vorige deelnemers:

"Ik vond het een leuke workshop die we hebben gedaan en ik heb er veel van geleerd!" (workshop geluk voor kinderen)

 

"Vandaag heb ik de workshop geluk gevolgd. Deze is leuk! We hebben enorm gelachen en veel geleerd. We voelden ons erg op ons gemak bij Ramona" (workshop geluk voor kinderen)

 

"Een leuke, (emotionele), interessante workshop! Wanneer is de volgende workshop?" (workshop zelfvertrouwen)

 

"De workshop heeft mij nieuwe inzichten gegeven en mijn zelfvertrouwen een boost gekregen. Iedereen heeft wel eens een dipje in zijn zelfvertrouwen maar door deze workshop krijg je nieuwe inzichten die je altijd al in je had maar nu ook weer zichtbaar worden" (workshop zelfvertrouwen)

 

"Ik vind dat jullie het super doen. Heel fijn, geen druk. Jullie benaderen ons ook positief,  alles is goed, alles kan! Ga zo door!" (workshop zelfvertrouwen)

 

"Ik heb een stukje angst kunnen loslaten door deze workshop. Het voelde veilig en vertrouwd en heb er veel hulp en steun aan gehad!"  (workshop zelfvertrouwen)

 

"Totale ontspanning ervaren tijdens de groepshypnose. De opdracht vond ik confronterend, maar ook heel erg mooi om de verandering te voelen. Ik voel me nu echt gelukkig!" (workshop geluk)

 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik wel in hypnose?

Jazeker, iedereen kan in hypnose. 

Je bent vast wel eens met je fiets of auto langs een bekend route gereden en terwijl je voor het verkeerslicht staat denk je, 'huh, ben ik hier al?' Je hebt geen bewuste herinnering aan de route die je gereden hebt, maar toch ben je veilig aangekomen bij het verkeerslicht. Je onbewuste zorgde dat je veilig aankwam terwijl je bewuste brein aan het dagdromen was. Ook elke avond, vlak voor je in slaap valt, kom je automatisch in een verminderd bewustzijn, een trance staat. Het kan zijn dat je nog een geluid hoort of iemand iets tegen je zegt, maar heel bewust neem je het niet meer waar en dan val je in slaap. Iedereen kan dus ook in hypnose, want iedereen doet dit voor het in slaap vallen.

 

Is hypnose gevaarlijk?

Nee hypnose is niet gevaarlijk. Jij bent en blijft in controle en je kunt altijd uit hypnose komen.

 

Hoe lang duurt een hypnose sessie?

Een hypnose sessie duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur. Dit is natuurlijk ook persoonsgebonden en afhankelijk van de hulpvraag.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Natuurlijk is dit afhankelijk van de hulpvraag, maar de trajecten bestaan uit 3 sessies. In 3 sessies boeken we het beste resultaat.

 

Behandel jij alleen kinderen en jongeren?

Nee, ik werk veelal ook met volwassenen, vaak moeders. Kinderen spiegelen hun ouders. Heel vaak is het kind niet de eigenaar van het probleem, maar 1 van beide ouders. Wanneer je als ouder, onbedoeld, niet beschikbaar bent voor je kind zal hij/zij het punt van jouw ontwikkeling spiegelen. Kinderen voelen hun ouders haarfijn aan en hebben last van jouw thema's of belemmeringen. Kinderen hebben hun ouders nodig, beschikbaar, liefdevol en met zin in het leven staand.

 

Wat is Reiki?

Naast hypnose is er de mogelijkheid om een Reiki behandeling te ontvangen op lichamelijk niveau. Blokkades kunnen zorgen voor fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stijve nek of rugpijn. Het is heel zinvol om de oorzaak van deze klacht te behandelen, bijvoorbeeld onverwerkte emoties. 

  • Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en bevordert zelfontwikkeling.
  • Het heft blokkades op en bevordert ontspanning.
  • Het brengt de energiehuishouding weer in evenwicht
  • Het vitaliseert, reinigt en harmoniseert lichaam en geest.
  • Het werkt nog door na de behandeling.

 

Uit hoeveel afpraken bestaat een traject?

Wanneer je een traject boekt, krijg je 3 sessies. We plannen 3 afspraken in en we houden tussen de sessie door persoonlijk contact indien daar behoefte ligt. Voor meer informatie en voorwaarden neem contact op.

 

Moet ik naar de praktijk in Emmen komen?

Op dit moment werk ik voornamelijk online. Door online te werken heb ik meer ruimte in mijn agenda en klanten hoeven niet te reizen. Mede vanwege mijn samenwerking met Vida Coaching Breda krijg ik klanten vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland.

 

Werkt de therapie online net zo goed als live in de praktijk?

Ja, dat maakt geen verschil. Het voordeel van online is dat je lekker in je eigen vertrouwde omgeving kunt blijven. Sommige klanten kunnen zich dan nog beter ontspannen. Maar voor sommige klanten is het een fijne bijkomstigheid om er even 'uit' te zijn, of hebben in hun privé situatie geen ruimte waar ze ontspannen en ongestoord kunnen gaan zitten en dan kunnen we samen kijken naar de best passende oplossing.

 

Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord.