Af van jouw belemmerende overtuigingen!

Onzekerheid

Onzekerheid is een breed begrip die veel door mensen wordt gebruikt. Wie is er namelijk nooit eens onzeker? Het antwoord is waarschijnlijk niemand. We herkennen dit gevoel allemaal wel. 

Lees meer »

Hechting

Waarom is hechting zo belangrijk? De hechtingsbasis tussen ouder en kind heeft invloed op de fysieke, emotionele, mentale en sociale ontwikkeling. Wanneer jouw kind goed gehecht is, ontwikkelt hij vertrouwen in zichzelf en in anderen en kan hij daarom op een gezonde manier omgaan met stress, emoties en lastige situaties. Door een veilige basis en omgeving durft je kind te ontdekken en te groeien.

Lees meer »

Voorbeeld uit de praktijk

Onlangs kreeg ik een aanvraag voor Reiki. Een jongen van 6 jaar. Ouders willen hem helpen met zijn boosheid en hopen met Reiki de positieve energie weer te laten stromen.

Lees meer »

Puberbrein

Misschien herken je het wel? Je kind komt in de puberteit en daardoor verandert het gedrag en de relatie tussen jou en je kind nogal....

Lees meer »

Wat is Reiki?

Reiki bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei en Ki. Rei betekent spiritueel, universeel of ziel. Ki is je levensenergie of levenskracht. Reiki betekent dus universele levensenergie.

Lees meer »

Faalangst

Het is een veelvoorkomend probleem; faalangst. Gemiddeld 1 op de 10 jongeren heeft er last van. Er is gelukkig wel veel aan te doen. Met behulp van training neemt de faalangst bij de meeste jongeren af. Het is de angst om iets niet goed te doen, bang om te falen. Ik heb er zelf als kind ook enorme last van gehad. Het allerergste vond ik het antwoorden op de vraag van de leraar in een volle klas of een spreekbeurt houden. Ik herinner me nog dat ik eens antwoord moest geven op een (voor mij) moeilijke som. Mijn hartslag ging omhoog en ik deed enorm mijn best om het antwoord zo snel mogelijk uit te rekenen, maar door het gezucht van de leraar blokkeerde ik volledig. Ik weet nog goed hoe klein ik me toen voelde, het antwoord bleef namelijk uit en verschillende leerlingen begonnen daarom ook te zuchten en te steunen. De leraar rolde met zijn ogen. En, hooggevoelig als ik ben, deed ik mijn best om niet in tranen uit te barsten. Nadenken lukte mij niet meer. Deze ervaring heeft dusdanig indruk op mij gemaakt dat ik het me na 28 jaar nog steeds herinner...

Lees meer »