Hypnose techniek uitgelicht: Regressie

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 14:19

Er wordt mij vaak gevraagd wat ik precies ga doen tijdens een hypnosesessie. Daarom licht ik hier een techniek in het kort toe:

 

Een van de technieken die wordt gebruikt tijdens hypnose heet regressie. Met regressie ga je terug naar het verleden. Het betekent dan ook letterlijk: teruggang tot vroeger stadium.

 

Je gaat in regressie dus letterlijk terug in de tijd. Terug naar het moment dat jouw probleem, pijn of gedrag is ontstaan. Door deze te herbeleven leer je waar en hoe jouw overtuigingen zijn ontstaan. Ook leer je waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt die je misschien eigenlijk heel anders had willen doen. Een deel van ons is vaak letterlijk blijven steken in die specifieke situatie en het is alsof dat deel in ons stil is gaan staan. Wanneer je in contact komt met deze situatie en de persoon die jij op dat moment was, kun je alles weer in beweging zetten.

 

Je kunt bewust onderscheid maken tussen toen en nu en daardoor ook bewust nieuwe oplossingen en nieuw gedrag kiezen. Wanneer je in trance bent, kun je makkelijker teruggaan in je verleden om onopgeloste zaken alsnog op te lossen. Dit kunnen problemen uit je jeugd zijn, maar ook traumaverwerking, iets herinneren wat je vergeten was, of geboortetrauma's oplossen.

 

Met behulp van regressie kan je wat doen aan je problemen, om je leven weer in balans te brengen, de basis voor groei te leggen en voor eens en altijd af te rekenen met hetgeen waar jij tegenaan loopt in je leven.

 

Liefs,

Ramona

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.