Hechting

Gepubliceerd op 30 november 2022 om 11:17

Waarom is hechting zo belangrijk? De hechtingsbasis tussen ouder en kind heeft invloed op de fysieke, emotionele, mentale en sociale ontwikkeling. Wanneer jouw kind goed gehecht is, ontwikkelt hij vertrouwen in zichzelf en in anderen en kan hij daarom op een gezonde manier omgaan met stress, emoties en lastige situaties. Door een veilige basis en omgeving durft je kind te ontdekken en te groeien.

 

Wanneer je als ouder merkt dat er iets niet klopt in de relatie met jouw kind, of in het gedrag van het kind zou dit zomaar te maken kunnen hebben met een hechtingsprobleem die kan zijn ontstaan rondom de zwangerschap en/of geboorte. Zou het niet fantastisch zijn dit op te kunnen lossen door de zwangerschap en bevalling opnieuw te installeren? De hechting herstellen? Alle mooie herinneringen en gebeurtenissen blijven maar de nare, vervelende en/of traumatische ervaringen overschrijven met hoe jij het graag had gewild? Of wil jij misschien af van je schuldgevoelens?

 

Een hechtingssessie zou een oplossing kunnen bieden. Voor jou als moeder zou dit heel bevrijdend kunnen voelen, af van het schuldgevoel en opgelucht na een hechtingssessie! Daardoor veranderd er ook van alles voor je kind. Kinderen die rusteloos zijn, bang zijn, geen zelfvertrouwen hebben, woedeaanvallen etc veranderen wanneer de hechtingsband door moeder wordt hersteld.

 

Astma

Er is een duidelijke relatie tussen een onveilige hechting en astma. Dr. Toni Madrid, kinderpsycholoog met ruim 30 jaar ervaring en is al 25 jaar hoogleraar aan de Universiteit van San Francisco. Zijn onderzoeksgebied is de moeder-kind hechting en kinderastma. Zo kreeg hij de Hilgard Award voor zijn publicaties over hypnose-gebruik bij kinderen en adolescenten. Naast de vele onderzoeken heeft hij ook een therapie ontwikkeld. Een therapie die een alternatief biedt voor de traditionele ziekenhuisopnames en -behandelingen die kinderen met astma nu vaak moeten ondergaan. De therapie bestaat uit het opsporen van hechting verstorende gebeurtenissen bij de moeder, het oplossen van de hechting verstorende gebeurtenissen door middel van hypnose en het installeren van een "nieuwe" zwangerschap en geboorte. Het resultaat van de therapie is dat meer dan 80% van de kinderen geen astma meer heeft en nu medicijnvrij door het leven gaan, simpelweg door de hechtingsband met moeder te herstellen!

 

Wil je meer weten of ben je al overtuigd door deze blog? Neem contact op! Dan plannen we jouw hechtingsessie zo snel mogelijk in!

 

Let op; er geldt momenteel een wachttijd van ongeveer 4 weken

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.