Het verhaal over Palo Santo

Gepubliceerd op 27 februari 2022 om 13:38

Palo Santo

 

Aan Palo Santo worden al eeuwenlang vele gunstige werkingen toegeschreven. Sjamanen, Maya’s en Inca’s gebruikten het hout bij hun rituelen, maar ook in het dagelijkse leven werd en wordt Palo Santo gebruikt.

Palo Santo , ook wel heilighout genoemd, heeft niet alleen een positieve, rustgevende invloed op de geest, maar zou ook fysiek vele toepassingen hebben. Zo wordt Palo Santo traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressie, ontstekingen, buikpijn en reuma. Palo Santo kan heilzaam zijn voor de eerder genoemde aandoeningen. Huisdieren kun je rustiger laten worden door ze aan een Palo Santo stick te laten ruiken.

Kinderen met nachtmerries krijgen een stukje Palo Santo hout mee naar bed, zodat ze rustig slapen en geen nare dromen hebben.

 

Branden

Palo santo heeft een warme, zoete, zachte geur die stemming bevorderend werkt. De geur is rustgevend. Bij depressie, spanning en negatieve gevoelens brengt Palo Santo rust. Positieve gevoelens worden gestimuleerd.

Doordat de geur rustgevend werkt en concentratie verbetert, is het een uitstekende ondersteuning bij studie en andere activiteiten die concentratie en focus vereisen. Ook bij meditatie, yoga of rustig lezen is de geur van Palo Santo een fijn product.

 

Hoe brand ik Heilighout?

Neem een stukje hout en houd een lucifer of aansteker bij het uiteinde tot het begint te branden. Laat het houtje branden tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit. Leg het houtje in een vuurvast schaaltje of in een mooie schelp. Met de rook verspreidt de geur van Palo Santo zich door de ruimte.

Om de geur te versterken kun je nogmaals een vlam bij het houtje houden en de procedure herhalen. Let op: de eerste keer dat je een stukje hout aansteekt heeft het langer nodig om goed te gloeien.

Je kunt ook met een gloeiend houtje door een vertrek lopen om de geur zich te laten verspreiden. Herhaal naar wens. Bij dagelijks gebruik zal de ruimte zich vullen met warmte en rust.

Palo Santo als sieraad

Palo Santo hout wordt ook traditioneel bewerkt en gedragen als sieraad. Het beschermt tegen kwade invloeden en geeft rust. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.