Verandering mogelijk na 3 sessies!

Verbazingwekkende verhalen

Gepubliceerd op 2 juli 2023 om 20:02

Wat mij momenteel nogal bezig houdt zijn de verhalen van vele moeders over hun bevalling en ervaringen met het ziekenhuis. Het ziekenhuis... De plek waarvan je toch zou verwachten dat je daar in goede handen bent. Natuurlijk is het volgende wat ik ga schrijven niet van toepassing op elk ziekenhuis of de personen die er werken, maar naar mijn idee nog wel veel te veel en vaak....

 

Er zijn inmiddels al heel wat moeders in mijn praktijk geweest om een bevallingsverwerking te doen. Bij een bevallingsverwerking ruimen we onder andere alle hechtingverstorende gebeurtenissen op. Om erachter te komen welke gebeurtenissen hechtingsverstorend zijn, hebben we eerst een intake aan de hand van een vragenlijst. Regelmatig hoor ik heftige verhalen van moeders die aan hun lot worden overgelaten tijdens en/of vlak na de bevalling of waar ontzettend vervelende opmerkingen naar gemaakt worden. Telkens weer valt mijn mond dan open van verbazing, omdat ik me gewoon niet kan voorstellen dat er zo wordt omgegaan met mensen... Ik denk dat men onderschat hoeveel invloed dit kan hebben op de jonge moeders en daardoor automatisch ook op hun pasgeboren kindje.

 

Er valt nog heel wat te verbeteren in onze maatschappij en dit is er zeker een van. Mijn wens is om in de toekomst meer samenwerking te hebben met verloskundigen en ziekenhuizen (kraamafdeling en kinderafdeling). Ondertussen ben ik er gewoon voor alle moeders die iets naars hebben meegemaakt tijdens hun zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd om zoveel mogelijk te zorgen voor een goede hechting tussen moeders en hun kinderen. Omdat het zo belangrijk is voor ieders toekomst en het veel ellende kan besparen.

 

De resultaten zijn ontzettend positief. Moeders ervaren meer rust, verwerken hun trauma's en merken positieve veranderingen in het gedrag van hun kind(eren) én hunzelf! Dat gun ik iedereen!❤️

 

Liefs,

Ramona 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.