Verandering mogelijk na 3 sessies!

Growing Emmen

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 19:31

Interview door José Dijkstra voor Growing Emmen, ondernemersbroedplaats:

 

Ik wens, en dat is best een ideaalbeeld natuurlijk, dat iedereen een zorgeloos leven verdient. Je moet af en toe wel vallen om ook weer op te kunnen staan. Turbulentie hoort ook bij het leven maar het stuk welzijn is zo belangrijk. Niemand verdient het om zich langdurig rot of angstig te voelen. Daar een stukje in te kunnen bijdragen vind ik enorm fijn om te kunnen doen.

 

Al bijna 20 jaar werk ik in het onderwijs als onderwijsassistent. Nu (sinds 2005) in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Het is heel leuk om met kinderen te werken en ze stap voor stap te laten groeien. Toch merkte ik ook dat mijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden binnen deze baan niet verder rijkten en dan ga je op zoek naar nieuwe inspiratie.

 

De opleiding kinder-coaching was een eerste stap. Ik begon na deze opleiding vol enthousiasme met de coaching. Het ging vanzelf en dat is voor mij een teken dat het klopt wat ik doe. Ik volgde verschillende cursussen die aansluiten bij het werk wat ik nu doe. De opleiding tot hypnotherapeut geeft me een extra duidelijke richting die ik als heel waardevol, dankbaar en inspirerend ervaar. Daarnaast is hypnose een ontzettend sterke techniek, waarmee snel en gemakkelijk resultaat behaald wordt.

 

De hypnosesessies bij kinderen en de coaching die ik aanbied zijn gericht op ervaren en voelen. Voelen is belangrijk.

Binnen het onderwijs leren we veel met ons hoofd. Voelen wordt nog steeds onvoldoende belicht terwijl dat zo belangrijk is. Er mag echt meer aandacht komen voor het gevoel en welzijn van de leerlingen. In contact met leerkrachten ervaar ik dat de cursussen die ze hebben als bijscholing, vaak gaan over zaken als effectief leren, het didactische stuk. Het stukje voelen en hoe het brein werkt blijft daar nog achter in mijn beleving. Op dat gebied zou ik in de toekomst graag leerkrachten voorzien van deze informatie door middel van workshops en trainingen. 

 

Ook bij de workshop “Geluk” die ik aanbied, is voelen een belangrijk onderdeel. Het mooie is dat kinderen aan het begin en aan het eind van de workshop echt een verschil in geluk ervaren. Het cijfer wat ze zichzelf geven aan het begin en eind is altijd een positief verschil. 

 

Deze workshop Geluk geef ik samen met Lieke Poelakker van With A Mission Hypnose aan docenten en leerlingen. Ik richt me op de leerlingen en Lieke op de docenten. Er is hierdoor een mooie samenwerking ontstaan. 

Als extra aanvulling heb ik ook een webshop met edelstenen en gifts. De stenen gebruik ik soms bij de sessies. Ze kunnen extra steun en kracht geven. Dit is mede de reden dat ik deze webshop begonnen ben en dat gaat zo leuk dat het nu een hele uitgebreide collectie is geworden. Er is steeds meer belangstelling voor. 

 

Omdat Growing Emmen binnenkort gaat verhuizen, komt er voor Lieke en mij een nieuwe kans bij. Nu zit ik beneden in het gebouw en Lieke boven. We gaan er zeker voor om in het nieuwe gebouw naast elkaar onze ruimte te huren. Dat zal onze samenwerking ten goede komen. 

 

Ik ben lid geworden van Growing Emmen omdat het fantastisch is om een eigen ruimte te hebben. Het mooie is ook dat je in de stap naar Zzp-er je eigen bedrijf runt en er toch niet alleen voor staat. Dus wel zelfstandig maar niet alleen. Dat voelt heel goed. De aanvulling van de Cirkels, bijvoorbeeld de coaching cirkel of starters cirkel die je hier hebt en de contacten en inspiratie die daaruit voortvloeien, zijn echt een hele positieve aanvulling met daarbij de kans op samenwerking. Daarnaast is de kracht van de community dat je bij Growing mensen ontmoet die in hun dagelijks leven misschien eerst aan jou denken. Zo breidt je eigen netwerk zich sneller en makkelijker uit en daardoor kan je meer en makkelijker doen wat je graag wilt. En dat doe ik natuurlijk graag! 

 

 

Tekstcredits: José Dijkstra

Fotocredits: Richard Broekhuijzen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.